MJESTO ODRŽAVANJA

MJESTO ODRŽAVANJA


Institut “Dr Simo Milošević” nalazi se na najzapadnijoj tački crnogorskog primorja, na ulazu u jedan od najljepših zaliva svijeta, Boku Kotorsku, u Igalu, u opštini Herceg Novi.
Sam grad Herceg Novi smješten je podno planine Orjen, a u neposrednoj blizini nalazi se nekoliko manjih ostrva, i srednjovjekovnih manjih mjesta i gradova, od kojih su najpoznatiji renesansni Kotor i Dubrovnik (Hrvatska), svaki udaljen svega 45 km od Instituta Igalo.
Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju "Dr Simo Milošević" A.D. Igalo ubraja se u najveće i najpoznatije institucije za multidisciplinarno banjsko liječenje na Balkanu. Začetnik je moderne fizikalne i preventivne medicine, rehabilitacije, talasoterapije i wellness-a i postao je jedan od glavnih međunarodnih centara za rehabilitaciju djece, odraslih i starih osoba.
Institut Igalo je osnovan 1949. godine. Godine 1976. pri Institutu je osnovana Viša fizioterapeutska škola, koja je 2004. godine unaprijeđena u Fakultet primijenjene fizioterapije, što Institut Igalo čini članom Univerziteta Crne Gore.


Opširnije na http://www.igalospa.com/