Crnogorski The pages are under construction

ČLANSTVO U CIGRE

U CIGRE postoje dvije vrste članova.

Individualni članovi su inženjeri, predavači ili istraživači kao i ostali stručnjaci (pravnici, ekonomisti, regulatori,…) iz oblasti industrije.

Kolektivni članovi su državne ili privatne kompanije, idustrijskog ili komercijalnog karaktera, kao i naučne ili tehničke organizacije, obrazovne i administrativne institucije.

Najznačajnija prednost članstva je neograničen pristup znanjima sadržanim u publikacijama CIGRE i mogućnost razmjene informacija o radu elektroenergetskih sistema širom svijeta kroz formalne i neformalne veze. Ove prednosti su obično dostupne cjelokupnom kadru kolektivnih članova, kao priznanje za doprinos Udruženju.

Pored toga, članovi imaju pravo na besplatnu pretplatu na tehnički časopis 'ELECTRA', koji objavljuje informacije o aktivnostima CIGRE, mogućnost da budu glavni autori radova na Sesijama, mogućnost da uzmu učešće u tehničkim projektima unutar CIGRE i posebno da budu postavljeni za članove Studijskih Komiteta, pristup radovima rezervisanim samo za članove CIGRE, snižene cijene registracije za skupove CIGRE, itd.